Příznaky rakoviny, Diagnostika rakoviny, Léčba rakoviny, Rizikové faktory, Prevence nádorů, Renální karcinom, Karcinom prsu, Karcinom plic, Kolorektální karcinom

Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

Vítejte v poradně prim. MUDr. Martina Šmakala

Prim. MUDr. Martin Šmakal

  • narozen 1961
  • ženatý, dva synové

Specializace na sonografickou diagnostiku nádorů a zavádění nových léků do praxe v rámci klinických studií. Publikační praxe.

od 2010 primář onkologického oddělení Nemocnice Hořovice
1994 specializace 2. stupně – klinická onkologie
1990 specializace 1. stupně – interní lékařství
1987 – 2009 specialista pro prevenci a léčbě solidních nádorů – Onkologický Ústav na Pleši
1987 absolutorium Lékařské Fakulty Univerzity Karlovy v Praze
od 2008 člen steering comittee klinických studií

* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 2403 záznamů z celkového počtu 2403, zobrazeny 131. - 135.

 21  22  23  24  25  26  [ 27 ]  28  29  30  31 
 

Dana
pane doktore dcera jeji 30 let 2 mesice je po operaci totalni hysteroktomie radikalni cely spodek vzali operace probehla dobře a prubeh dobry ale hystologie je 10 izlin lymfatických dobře a 2 uzliny metasataza ale pra to bude dobry jen naka ozarka zaver je pt1b2nimx dekujem rodice sme uplne ztoho spatny je i mentalne postizena jinak se citi dobre
Dobrý den, nevím o jaký nádor jde a tak se mi těžko reaguje. To že vzali celý spodek , jak píšete, ještě neavizuje , o jaký jde nádor. Jestli ale byly 2 pozitivní uzliny a bude ozaování, pak je prognóza jistě vážná...
Janet
Dobrý den, mám takový problém. Je mi čerstvě 20 let a mám na pravé bradavce malinký dva výrůstky které dosti na dotek bolí, téže je ta bradavka zarudlá a větší než ta levá, také mě často bolí pod podpažím na pravé ruce je to taková bolest že nedokážu ruku zvednout. Mám strach neboť má maminka umřela na rakovinu prsu, a ještě jiných orgánu. Proto se chci zeptat co mám dělat. Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, v tomto věku by bylo nádorové onemocnění prsu raritní , ale přesto jednoznačně doporučuji, abyste zašla za svým praktickým lékařem, který stav posoudí a rozhodne , zda je event. nutná návštěva u specialisty...
martina
Dobry večer.me mamince 69.roku.nasli na gynde bulku ale při nemůžou prid nato jesli to je rakovina nebo jen cista ze se víc dozví při operaci.bojim se
Dobrý večer, jelikož jste mi nepoložila žádnou otázku, nemohu reagovat...
Věra
dobrý den pane primáři,prosim o zodpovězení na následující dotaz,již přes rok mam v těle pankreatu na ct zjištěné oválné dobře ohraničené 9 mm velké ložisko ktteré lékaři sledují jak na ct poslední ct v prosinci 2015 tak ultrazvukem ,velikost ložiska je stále stejná a nic se nemění trochu mne to znepokojuje a tak mam dotaz nevíte prosim o co se může jednat ,za odpověd předem děkuji Věra Jedná se o hypodensní ložisko
Dobrý den, z toho , co popisují na CT a UZ se domnívám , že nejde o nic důležitého. Jestliže je ložisko oválné, dobře ohraničené , hypoechogenní a jeho velikost se nevyvíjí, pak to nebude asi zhoubné... Nejspíše půjde o drobnou cystu.
Antonín Oujezdský
Dobrý den pan primáři, omlouvám se, že obtěžuji, ale ji téměř 20 let se mne objevují prakticky po celém těle tzv.tukové bulky-lipomy. Začalo ta na rukou, ale postupně se mne to začalo rozšiřovat na břicho, záda apod. V poslední době se mne zdá, že je toho stále víc. V Blansku mne ze zad dokonce vyřízli lékaři jednu velkou bulku, která mne zřejmě tlačila na nějaký nerv a poslali na analýzu, kde se zjistilo, že je to nezhoubný nádor, tzv. lipom. Je mi 49 let, ale jsem z tohoto stavu naprosto nešťastný a zatím nikdo mne nedokázal poradit, jak tomu zamezit nebo alespoň snížit riziko. Mé tělo je těmito bulkami doslova již proseto. Naštěstí jediné místo, kde se zatím nic neobjevilo je krk a tvář. Prosím o radu, popř. Váš názor, jak mám postupovat. Velmi Vám děkuji a přeji hezký večer. Oujezdský, Letovice.
Dobrý dem, v současné době neexistuje účinná prevence tvorby těchto lipomů a ve Vašem případě bych si troufl to už označit za tzv. lipomatozu, tedy tvorbu většího množství lipomů. Sám mám několik podobných pacientů v péči a občas nějaký vyřízneme , pokud tlačí na nějakém nevodném místě - např. u cévy či u kloubu a pod. Zároveň sledujeme i rychlost růstu těchto ložisek , aby se náhodou některý nezměnil v liposarkom, což už by byl zhoubný typ. Ale i liposarkomy ač zhoubné, patří mezi málo nebezpečné nádory.
 
 

Materiály ke stažení

Více pro pacienty

 
Medicínská databáze U Lékaře
 
Cestovní nemoci:  Turistický průvodce aneb Co zabalit na cestu do Asie