Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Nahrazení smažených jídel pečenými je důležitý krok ke snížení příjmu tuku a redukci váhy, které jsou velmi důležité v prevenci rakoviny.

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

4 porce

Čas na přípravu: 30 minut

Ingredience:

  • 10 sucharů
  • lžíce řepkového oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hořčice
  • špetka soli
  • špetka oregana (dobromysli)
  • špetka sušeného česneku
  • 1/2 kg kuřecích prsních řízků, nakrájených na medailonky

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 210 °C. Vezměte hlubší pekáč a dejte do něj pečicí rošt.
  2. Udělejte si vlastní hrubou strouhanku: V kuchyňském robotu rozsekejte suchary na drobné kousky, přidejte lžíci oleje a ještě lehce promíchejte, ať se strouhanka zvlhčí. Pak ji přesypte na talíř.
  3. V mističce promíchejte vejce, přidejte hořčici a oregano. Potom všechny kousky masa obalte ve vejci a strouhance. Pořádně přimáčkněte.
  4. Rozložte na roštu a pečte 15 minut nebo do propečení.
Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 1

Čtěte dále
Salát z černých fazolí a kukuřice

Salát z černých fazolí a kukuřice

Luštěniny a zelenina jsou důležitou složkou stravy. Dodávají nám řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků, vlákninu a další cenné...

Slavnostní předkrm – tuňákové rolky

Slavnostní předkrm – tuňákové rolky

Rybí maso je cenným zdrojem bílkovin, nenasycených mastných kyselin a řady dalších látek. Pikantní zelenina je vhodně doplňuje vlákninou...

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Pokud máte hlad a málo času, nesahejte po fastfoodu a raději se pár minut věnujte vaření. Jednoduchá polévka z...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.