Lahodný předkrm – lilková pizza

Lilek je bohatým zdrojem vlákniny a minerálů, rajčata jej doplňují o antioxidační barvivo lykopen a vitamín C.

Lahodný předkrm – lilková pizza

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

8 porcí

Čas na přípravu: 30 minut

Ingredience:

  • balení těsta na pizzu
  • lžička olivového oleje
  • 1 střední lilek, nakrájený na centimetrové plátky, osolený, odstátý a ugrilovaný
  • 8 rajčat, nakrájených na kolečka
  • 1 lžíce krájených oliv
  • na špičku nože česnekové soli
  • 2 lžíce sekané čerstvé bazalky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Těsto rozložte nebo rozválejte na pekáč. Potřete ho olivovým olejem, obložte zeleninou a olivami, posypte bazalkou, česnekovou solí a sýrem.
  3. Pečte 15–20 minut.
Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 0

Čtěte dále
Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Mléčné výrobky jsou jedinečné tím, že obsahují vápník spolu s vitamínem D, který zajišťuje jeho vstřebávání. Tyto látky jsou velmi...

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Pokud máte hlad a málo času, nesahejte po fastfoodu a raději se pár minut věnujte vaření. Jednoduchá polévka z...

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Nahrazení smažených jídel pečenými je důležitý krok ke snížení příjmu tuku a redukci váhy, které jsou velmi důležité v...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.