Lahodný předkrm – lilková pizza

Lilek je bohatým zdrojem vlákniny a minerálů, rajčata jej doplňují o antioxidační barvivo lykopen a vitamín C.

Lahodný předkrm – lilková pizza

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

8 porcí

Čas na přípravu: 30 minut

Ingredience:

  • balení těsta na pizzu
  • lžička olivového oleje
  • 1 střední lilek, nakrájený na centimetrové plátky, osolený, odstátý a ugrilovaný
  • 8 rajčat, nakrájených na kolečka
  • 1 lžíce krájených oliv
  • na špičku nože česnekové soli
  • 2 lžíce sekané čerstvé bazalky
  • 1/2 hrnku strouhaného sýra

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Těsto rozložte nebo rozválejte na pekáč. Potřete ho olivovým olejem, obložte zeleninou a olivami, posypte bazalkou, česnekovou solí a sýrem.
  3. Pečte 15–20 minut.
Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 0

Čtěte dále
Slavnostní předkrm – tuňákové rolky

Slavnostní předkrm – tuňákové rolky

Rybí maso je cenným zdrojem bílkovin, nenasycených mastných kyselin a řady dalších látek. Pikantní zelenina je vhodně doplňuje vlákninou...

Muffinky s kousky čokolády

Muffinky s kousky čokolády

Kouzlo těchto muffinků spočívá v obsahu kvalitních surovin, vynikající chuti a malých rozměrech. Pokud se rozhodnete mlsat, hlídejte si...

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Nahrazení smažených jídel pečenými je důležitý krok ke snížení příjmu tuku a redukci váhy, které jsou velmi důležité v...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.