Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Mléčné výrobky jsou jedinečné tím, že obsahují vápník spolu s vitamínem D, který zajišťuje jeho vstřebávání. Tyto látky jsou velmi důležité pro prevenci rakoviny.

Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

8 porcí

Čas na přípravu: 60 minut

Ingredience:

  • 150 g nízkotučného jogurtu
  • 120 g nízkotučné zakysané smetany
  • 1 malý smetanový sýr
  • 6 lžic javorového sirupu (případně cukru)
  • 2 bílky
  • vanilkový extrakt nebo cukr

Postup:

  1. Vyložte malou dortovou formu nebo formu na koláč (cca 20 cm) pečicím papírem.
  2. Rozmixujte jogurt, smetanu, sýr, javorový sirup, bílky a vanilku. Nalijte do formy.
  3. Pečte 50 minut nebo do ztuhnutí.

Vanilku můžete nahradit skořicí nebo kakaem, podle chuti ozdobte ovocem.

Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 3

Čtěte dále
Muffinky s kousky čokolády

Muffinky s kousky čokolády

Kouzlo těchto muffinků spočívá v obsahu kvalitních surovin, vynikající chuti a malých rozměrech. Pokud se rozhodnete mlsat, hlídejte si...

Řecké kuře s rajčaty, paprikami, olivami a sýrem feta

Řecké kuře s rajčaty, paprikami, olivami a sýrem feta

Kombinace libového masa a zeleniny se hodí především na večer. Kuřecí maso je dobře stravitelným zdrojem bílkovin, rajčata a papriky...

Penne s brokolicí, česnekem a citrónovou kůrou

Penne s brokolicí, česnekem a citrónovou kůrou

Brokolice je bohatá na listovou kyselinu, vitamíny C a K a vlákninu. Je to také jeden z nejbohatších rostlinných...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.