Penne s brokolicí, česnekem a citrónovou kůrou

Brokolice je bohatá na listovou kyselinu, vitamíny C a K a vlákninu. Je to také jeden z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku, železa a hořčíku.

Penne s brokolicí, česnekem a citrónovou kůrou

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

4 porce

Čas na přípravu: 30 minut

Ingredience:

  • 0,5 kg těstovin penne rigate nebo jiných podle chuti
  • 1 balíček mražené brokolice (nebo stejné množství čerstvé)
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • pár stroužků česneku podle chuti
  • 1/2 šálku silného kuřecího vývaru
  • strouhaná kůra z jednoho citrónu
  • sůl a pepř
  • strouhaný sýr na posypání (nejlépe parmazán)

Postup:

  1. Uvařte těstoviny podle instrukcí na obalu. Dvě nebo tři minuty před dovařením k nim přidejte brokolici. Dovařte, slijte a dejte stranou.
  2. Do hluboké pánve nalijte olej a osmažte na něm plátky česneku, dokud nevoní tak, jak to máte rádi.
  3. Přilijte k česneku vývar a vařte 3–5 minut nebo tak dlouho, než se polovina vývaru odpaří. Pak přidejte těstoviny, brokolici a citrónovou kůru, podle chuti osolte a opepřete. Před servírováním posypte trochou strouhaného sýra.
Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 0

Čtěte dále
Muffinky s kousky čokolády

Muffinky s kousky čokolády

Kouzlo těchto muffinků spočívá v obsahu kvalitních surovin, vynikající chuti a malých rozměrech. Pokud se rozhodnete mlsat, hlídejte si...

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Pokud máte hlad a málo času, nesahejte po fastfoodu a raději se pár minut věnujte vaření. Jednoduchá polévka z...

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Nahrazení smažených jídel pečenými je důležitý krok ke snížení příjmu tuku a redukci váhy, které jsou velmi důležité v...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.