Salát z černých fazolí a kukuřice
Luštěniny a zelenina jsou důležitou složkou stravy. Dodávají nám řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků, vlákninu a další cenné látky.
8-10 porcí
Čas na přípravu: 15 minut
Ingredience:
- 2 konzervy černých fazolí po 400 g, slité a okapané
- 1 hrnek čerstvé nebo mražené kukuřice
- 1 velké rajče, nakrájené
- 1 nasekaná čerstvá paprika
- 1/2 červené cibule, jemně nakrájené
- 1 feferonka, jemně nakrájená
- 2 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého římského kmínu
- sůl a pepř
- hrstka pokrájené koriandrové natě
Postup:
V misce smíchejte všechnu zeleninu a luštěniny, zalijte zálivkou z oleje, citrónové šťávy a římského kmínu, podle chuti posolte a opepřete a před podáváním posypte koriandrovou natí.