Salát z černých fazolí a kukuřice

Luštěniny a zelenina jsou důležitou složkou stravy. Dodávají nám řadu vitamínů, minerálů a stopových prvků, vlákninu a další cenné látky.

Salát z černých fazolí a kukuřice

Chybně zadaný e-mail!
Chybně zadaný e-mail!

8-10 porcí

Čas na přípravu: 15 minut

Ingredience:

  • 2 konzervy černých fazolí po 400 g, slité a okapané
  • 1 hrnek čerstvé nebo mražené kukuřice
  • 1 velké rajče, nakrájené
  • 1 nasekaná čerstvá paprika
  • 1/2 červené cibule, jemně nakrájené
  • 1 feferonka, jemně nakrájená
  • 2 lžíce citrónové nebo limetkové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • sůl a pepř
  • hrstka pokrájené koriandrové natě

Postup:

V misce smíchejte všechnu zeleninu a luštěniny, zalijte zálivkou z oleje, citrónové šťávy a římského kmínu, podle chuti posolte a opepřete a před podáváním posypte koriandrovou natí.

Hodnocení článku Líbí se vám článek?
Počet hodnocení: 0

Čtěte dále
Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Lehký cheesecake (tvarohový koláč)

Mléčné výrobky jsou jedinečné tím, že obsahují vápník spolu s vitamínem D, který zajišťuje jeho vstřebávání. Tyto látky jsou velmi...

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Křupavé kuřecí řízečky z trouby

Nahrazení smažených jídel pečenými je důležitý krok ke snížení příjmu tuku a redukci váhy, které jsou velmi důležité v...

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Rychlá kuřecí polévka s bílými fazolemi

Pokud máte hlad a málo času, nesahejte po fastfoodu a raději se pár minut věnujte vaření. Jednoduchá polévka z...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.