Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny


Souhlas se zpracováním mých osobních údajů, včetně osobních údajů zvláštní kategorie

Souhlasím, aby společnost MeDitorial, s.r.o., se sídlem Sokolská 31/490, 120 26 Praha 2, IČO 27199151 (dále jen „Společnost“), zpracovávala mé osobní údaje pro účely mé registrace a využití služeb vzdělávacích a populárně naučných webů z oblasti zdravotnictví provozovaných Společností a to včetně soutěží v rámci těchto služeb pořádaných, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“) ve znění pozdějších předpisů a v souladu s nařízením č. 2016/679 Evropského parlamentu a Rady EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“) a to maximálně na období 5 let od poslední aktivity uživatele nebo do odvolání tohoto mého souhlasu.

Současně souhlasím, aby Společnost zpracovávala mé osobní údaje zvláštní kategorie, konkrétně pak o mém zdravotním stavu, a to za účelem vypracování odpovědi odborníka v rámci internetových poraden, pokud takovéto služby využiji. V takovém případě souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím odborníkům, kteří se budou zabývat mými dotazy v rámci zvolené internetové poradny na základě mého výslovného dotazu či požadavku.

Potvrzuji, že jsem obeznámen se svými právy související se zpracováním dle výše zmíněných právních předpisů, a to jak ve vztahu k osobním údajům, tak i ke zvláštní kategorii osobních údajů, zejména pak:

  • s právem na přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo jejich výmaz, popřípadě s omezením zpracování;
  • s právem vznést námitku proti zpracování;
  • s právem na přenositelnost údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu;
  • s právem kdykoliv souhlas se zpracováním odvolat;
  • a s právem podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Současně potvrzuji, že jsem obeznámen se způsobem nakládání s mými osobními údaji a jejich zpracováním vč. zvláštní kategorie osobních údajů, zejména že:

  • mé osobní údaje jsou zpracovány pouze v rozsahu, ve kterém byly mnou poskytnuty a pouze pro shora uvedené účely;
  • Společnost provádí s mými údaji následující úkony: ukládá je do databáze uživatelů, upravuje je v případě, že je doplním nebo se dožádám úpravy, vyhledává je v rámci své databáze, třídí je dle jednotlivých kritérií pro dotazy poradny a likviduje je po uplynutí shora uvedené lhůty pro zpracování nebo po odvolání mého souhlasu.

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně zpracování osobních údajů nebo v případě uplatnění výše uvedených práv se mohu ve věci ochrany mých osobních údajů či uplatnění práv k ochraně mých osobních údajů obrátit na pověřenou osobu na emailovou adresu osobniudaje@meditorial.cz​ nebo na telefonní číslo 212 249 013, případně na pověřence pro ochranu osobních údajů Společnosti, Márii Chvajovou Staňkovou, na e-mailové adrese stankova@stankovapartneri.cz.

Potvrzuji, že svým souhlasem dávám Společnosti výslovný souhlas a zákonný důvod pro zpracování mých osobních údajů vč. zvláštní kategorie údajů v souladu se zněním zákona o ochraně osobních údajů a obecným nařízením o ochraně osobních údajů.



Odpovídá: Prim. MUDr. Martin Šmakal

  • narozen 1961
  • ženatý, dva synové

Specializace na sonografickou diagnostiku nádorů a zavádění nových léků do praxe v rámci klinických studií. Publikační praxe.

od 2010 primář onkologického oddělení Nemocnice Hořovice
1994 specializace 2. stupně – klinická onkologie
1990 specializace 1. stupně – interní lékařství
1987 – 2009 specialista pro prevenci a léčbě solidních nádorů – Onkologický Ústav na Pleši
1987 absolutorium Lékařské Fakulty Univerzity Karlovy v Praze
od 2008 člen steering comittee klinických studií

Ivana
18 / 07 / 2019

Dobrý den,měla bych dotaz-při serologickém vyšetření tumorových markerů vyšel výsledek u CA 72-74 "14,2"(meze od 0-6,2). Co to znamená.Může to být pouze nějaký chronický zánět, i když CRP a leukocyty jsou v pořádku? Jaké další vyšetření by měly následovat?Děkuji.

Prim. MUDr. Martin Šmakal
19 / 07 / 2019

Dobrý den, jde jen o mírné zvýšení. U tohoto onkomarkeru je důvod velmi často jiný než nádorový. Zkontroloval bych to za 2 měsíce a dle vývoje postupoval dále.

Lucie
17 / 07 / 2019

Dobrý den pane primáři,prosim chci se zeptat zda by nádor v krku byl vidět buď při gastroskopii nebo při orl vyšetření pohledem do krku?Gastroskopii mám v pořádku a na orl mi řekli,ze mám jen chronickou anginu,v mandlich čepy.Ja mám už asi 4 měsíce tlak v krku.Ale při jídle ani polykání mi to nevadi.Mam pořad pocit,ze mi tam něco vadí,tlačí,i pocit takového škrábání v krku.Nemuze se z té chronické angíny stát rakovina?Dekuji za odpověď

Prim. MUDr. Martin Šmakal
19 / 07 / 2019

Dobrý den, ano měl by být vidět, zvl. specialista z ORL by jej jistě nepřehlédl. Obtíže, které uvádíte má spousta lidí a o nádorové onemocnění se nejedná. Z chron. angíny se nádor nestane....

Petra
12 / 07 / 2019

Dobrý den, moc prosím o radu. Před třemi týdni mi vzali levé prso, spolu se sentinelovou uzlinou. Nádor v prsu vyšel v rozboru v pořádku a byl zapouzdřený, ale uzlina byla pozitivní. Na tomto základě mě objednali již na příští týden na reoperaci, aby vzali další uzliny. Následně jsem byla u onkologa, který ale řekl, že bych na operaci jít nemusela a to vzhledem k typu nádoru, že není tak agresivní, a že by stačila hormonální léčba (uvedení do přechodu), k tomu léky a pak asi ozařování. Ve zprávě mám radioterapie, endokrinni systémová léčba vzhledem k imunofenotypu nádoru. Nechali na mě, ať se rozhodnu, zda chci na tu operaci jít či ne a já nevím co by bylo lepší. Zda jít na operaci a nechat zjistit zda jsou další uzliny v pořádku či ne (po operaci prý může nastat jakýsi otok - lymfedem), onkolog říkal, že je malá pravděpodobnost, že by byla nějaká uzlina ještě pozitivní, ale to asi těžko takto říct. x Ve zprávě mám napsáno: Částice 17x10x9 mm zpracována kompletně. Mikroskopicky nacházíme jednu lymfatickou uzlinu s reaktivními změnami, kdy několika řezech zastihujeme subkapsulárně na několika místech struktury adenokarcinomu stejné morfologie jako v B 12931/19. Největší rozměr těchto fokusů v součtu je až 2,5 mm proto tento nález již hodnotíme jako makrometastázu (nikoli jako mikrometastázu). Bez infiltrace perinodální tkáně. Jednu sentinelovou lymfatickou uzlinu hodnotíme jako pozitivní. Prosím o radu, zda dle Vašeho názoru jít na operaci a následně podstoupit léčbu, či zahájit rovnou léčbu a na reopraci nejít.

Prim. MUDr. Martin Šmakal
15 / 07 / 2019

viz předchozí odpověď

Petra
10 / 07 / 2019

Dobrý den, moc prosím o radu. Před třemi týdni mi vzali levé prso, spolu se sentinelovou uzlinou. Nádor v prsu vyšel v rozboru v pořádku a byl zapouzdřený, ale uzlina byla pozitivní. Na tomto základě mě objednali již na příští týden na reoperaci, aby vzali další uzliny. Následně jsem byla u onkologa, který ale řekl, že bych na operaci jít nemusela a to vzhledem k typu nádoru, že není tak agresivní, a že by stačila hormonální léčba (uvedení do přechodu), k tomu léky a pak asi ozařování. Ve zprávě mám radioterapie, endokrinni systémová léčba vzhledem k imunofenotypu nádoru. Nechali na mě, ať se rozhodnu, zda chci na tu operaci jít či ne a já nevím co by bylo lepší. Zda jít na operaci a nechat zjistit zda jsou další uzliny v pořádku či ne (po operaci prý může nastat jakýsi otok - lymfedem), onkolog říkal, že je malá pravděpodobnost, že by byla nějaká uzlina ještě pozitivní, ale to asi těžko takto říct. x Ve zprávě mám napsáno: Částice 17x10x9 mm zpracována kompletně. Mikroskopicky nacházíme jednu lymfatickou uzlinu s reaktivními změnami, kdy několika řezech zastihujeme subkapsulárně na několika místech struktury adenokarcinomu stejné morfologie jako v B 12931/19. Největší rozměr těchto fokusů v součtu je až 2,5 mm proto tento nález již hodnotíme jako makrometastázu (nikoli jako mikrometastázu). Bez infiltrace perinodální tkáně. Jednu sentinelovou lymfatickou uzlinu hodnotíme jako pozitivní. Prosím o radu, zda dle Vašeho názoru jít na operaci a následně podstoupit léčbu, či zahájit rovnou léčbu a na reopraci nejít.

Prim. MUDr. Martin Šmakal
15 / 07 / 2019

Dobrý den, bohužel jsem nemohl dříve reagovat, byl jsem na dovolené. Já osobně oba postupy chápu, každý má něco do sebe... Kdybych já byl na Vašem místě, tak bych asi již volil variantu bez další operace , ale ani druhá varianta není chybou...

Petr
29 / 06 / 2019

Dobry den,jak velke je riziko rakoviny slinivky u cloveka ? Kolik procet lidi v ČR bojuje s touto nemoci ? Je mi 30 let a rakovina slinivky je muj nejvetsi strasak... Dekuji za odpoved

Prim. MUDr. Martin Šmakal
15 / 07 / 2019

Dobrý den, ve 30 ti letech je rakovina slinivky raritní. Prevencí je udržovat rozumnou váhu, nekouřit a neholdovat alkoholu. Ročně onemocní v ČR asi 2 000 lidí a máte pravdu, že se to obtížně léčí...

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.