Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny


Souhlas se zpracováním mých osobních údajů, včetně osobních údajů zvláštní kategorie

Souhlasím, aby společnost MeDitorial, s.r.o., se sídlem Sokolská 31/490, 120 26 Praha 2, IČO 27199151 (dále jen „Společnost“), zpracovávala mé osobní údaje pro účely mé registrace a využití služeb vzdělávacích a populárně naučných webů z oblasti zdravotnictví provozovaných Společností a to včetně soutěží v rámci těchto služeb pořádaných, v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“) ve znění pozdějších předpisů a v souladu s nařízením č. 2016/679 Evropského parlamentu a Rady EU o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“) a to maximálně na období 5 let od poslední aktivity uživatele nebo do odvolání tohoto mého souhlasu.

Současně souhlasím, aby Společnost zpracovávala mé osobní údaje zvláštní kategorie, konkrétně pak o mém zdravotním stavu, a to za účelem vypracování odpovědi odborníka v rámci internetových poraden, pokud takovéto služby využiji. V takovém případě souhlasím, aby Společnost mnou poskytnuté osobní údaje, a to jak jmenné a adresné, tak osobní údaje zvláštní kategorie týkající se mého zdravotního stavu, zpracovávala a dále poskytla spolupracujícím odborníkům, kteří se budou zabývat mými dotazy v rámci zvolené internetové poradny na základě mého výslovného dotazu či požadavku.

Potvrzuji, že jsem obeznámen se svými právy související se zpracováním dle výše zmíněných právních předpisů, a to jak ve vztahu k osobním údajům, tak i ke zvláštní kategorii osobních údajů, zejména pak:

  • s právem na přístup ke svým osobním údajům, jejich opravu nebo jejich výmaz, popřípadě s omezením zpracování;
  • s právem vznést námitku proti zpracování;
  • s právem na přenositelnost údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu;
  • s právem kdykoliv souhlas se zpracováním odvolat;
  • a s právem podat stížnost u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů.

Současně potvrzuji, že jsem obeznámen se způsobem nakládání s mými osobními údaji a jejich zpracováním vč. zvláštní kategorie osobních údajů, zejména že:

  • mé osobní údaje jsou zpracovány pouze v rozsahu, ve kterém byly mnou poskytnuty a pouze pro shora uvedené účely;
  • Společnost provádí s mými údaji následující úkony: ukládá je do databáze uživatelů, upravuje je v případě, že je doplním nebo se dožádám úpravy, vyhledává je v rámci své databáze, třídí je dle jednotlivých kritérií pro dotazy poradny a likviduje je po uplynutí shora uvedené lhůty pro zpracování nebo po odvolání mého souhlasu.

V případě jakýchkoliv dotazů ohledně zpracování osobních údajů nebo v případě uplatnění výše uvedených práv se mohu ve věci ochrany mých osobních údajů či uplatnění práv k ochraně mých osobních údajů obrátit na pověřenou osobu na emailovou adresu osobniudaje@meditorial.cz​ nebo na telefonní číslo 212 249 013, případně na pověřence pro ochranu osobních údajů Společnosti, Márii Chvajovou Staňkovou, na e-mailové adrese stankova@stankovapartneri.cz.

Potvrzuji, že svým souhlasem dávám Společnosti výslovný souhlas a zákonný důvod pro zpracování mých osobních údajů vč. zvláštní kategorie údajů v souladu se zněním zákona o ochraně osobních údajů a obecným nařízením o ochraně osobních údajů.



Odpovídá: Prim. MUDr. Martin Šmakal

  • narozen 1961
  • ženatý, dva synové

Specializace na sonografickou diagnostiku nádorů a zavádění nových léků do praxe v rámci klinických studií. Publikační praxe.

od 2010 primář onkologického oddělení Nemocnice Hořovice
1994 specializace 2. stupně – klinická onkologie
1990 specializace 1. stupně – interní lékařství
1987 – 2009 specialista pro prevenci a léčbě solidních nádorů – Onkologický Ústav na Pleši
1987 absolutorium Lékařské Fakulty Univerzity Karlovy v Praze
od 2008 člen steering comittee klinických studií

Květa Bursová
30 / 09 / 2019

Vážený pane primáři, obracím se na Vás s prosbou o radu, jak dále postupovat v léčbě u mého tatínka (61 let). Níže jsem vykopírovala fakta ze zprávy od lékařů. Uplně na konci zasílám dotaz: Nález: Počátek vyšetření: 23.09.2019 10:08 NO: Pacient s ložisky v játer v terénu jaterní cirhózy 10/6/2019 provedena biospie v rámci diferenciální diagnostiky a následně radiofrekvenční ablace ... histol. cholangioca .. Vzhledem k trombocytopenii a koagulopatii nutná opakovaná substituce trombokoncentráty a podání hemostatik dle doporučení OKH. subj.: bolesti v zádech a bolesti na hrudní kosti a vlevo na žebrech, ale bolesti nejsou zatím nijak výrazné, v noci spí, tepltoy neguje, stolice a močení v normě, váhově stabilně nyní 93.4 kg krváceivé projevy neguje obj.: KI 90%, eupnoe, anikterus, efebrilní, AS reg., dýchání čisté alveol., břicho měkkké palp. nebol., perist.+ DKK bez otoků, kůže bez petechií bez hematomů FA:Atram 6.25 mg 1-0-0 Helicid 20 mg 1-0-0 Ursofalk 500mg 0-0-1, Lanbica 15mmg 1-0-0 Caltrtate 600/400mg 0-1-0 Novalgin 500mg tbl. 2 tablety pr1 bolesti po zákroku, max.6 tabletdenně Xgeva cestou urol amb. lx za měsíc Posldní laboratoř: BIOCHEMICK VYŠETŘENÍ : 17.09.19 09:59 Urea 4.1 mmol/1, Na 139 mmol/1, K 4.1 mmol/1, Cl 106 mmol/1, Bi-celk. 34.7 umol/1, ALT 0.54 ukat/1, AST 1.19 ukat/1, GGT 1.64 ukat/1, ALP 1.67 ukat/1, LD 3.32 ukat/1, CB 77.7 g/1, Albumin 35.1 g/1, Glukóza 5.6 mmol/1, CRP 5.8 mg/1, Cystatin 1.27 mg/1, eGFcyst. 0.94 ml/s, TUM 9/2019: CEA 1.83 ug/1, AFP 26.49 kU/1 . - vzestup (11/2018 .. 4.54) CA 19-9 459.0 kU/1 (vzestup ( 6/2019 ... 137) PET trupu (hrudník, břicho, pánev),· aplikováno 293 MBq 18-F-FDG Závěr PET/MR vyšetření: Celkově výrazná progrese od posledního PET/CT. St.p. RFA ložiska jater S4a/8 s viabilní tumorosní tkání nepravidelně kolem ablované zóny nově i s blízkým satelitem, mírná velikostní progrese dalších 2 ložisek jater a nově 2 drobná ložiska jater v S6/7. Nově lymfadenopatie podél v. portae a parakaválně s patol. aktivitou. Progrese metastáz ve skeletu s četnými novými ložisky s patol. aktivitou, při C7 v dif.dg. měkkotkáňová metastáza nebo jen měkkotkáňová složka skeletální metas

Prim. MUDr. Martin Šmakal
30 / 09 / 2019

Dobrý den, v této fázi se jedná o pokročilé onemocnění s histologií, která velmi špatně odpovídá na jakoukoliv onkol. léčbu. Nyní bych se přikláněl spíše k symptomatické léčbě než aktivní protinádorové. Prognoza je velmi špatná, a já bych dopřál pacientovi raději více času s rodinou než po v nemocnicích...

svarovska
28 / 09 / 2019

Dobry den jsem 10 let po operaci nadoru na ledvine stadium T2 N0M0 GR2 nyni jsem byla na prohlidce po roce rtg i ultrazvuk byl v poradku lekarka mi rekla ze budu chodit jeste 10 let k ni na kontrolu a pak uz kni chodit nebudu muset ze pry po dvaceti letech budu jiz zdrava ja jsem na internetu vsude cetla ze clovek s touto diagnozou musi byt sledovany celi zivot a ze by mel chodit stale jednou rocne na kontroli jsem sledovana jednou rocne na urologii tak jsem se chtela zeptat jak to s temi kontrolami je jestli se po dvaceti letech jiz tedy nemusi me to prijde divne doktorky jsem se na to ani nestacila poradne zeptat a ted tam jdu zase az za rok aco si myslite o me prognoze meho onemocneni do budoucna dekuji

Prim. MUDr. Martin Šmakal
30 / 09 / 2019

Dobrý den, prognoza je velmi nadějné, recidivy po 10 letech jsou výjimečné , ale je pravda, že zrovna u tohoto nádoru sledování prodlužujeme , protože nádor ledviny je trochu zvláštní nádor a procento recidiv po 10 ti letech je malinko vyšší než u jiných typů nádorů . Sledována budete jistě celý život, v některých fázích již nízkého rizika je však pac. možno převést zpět do péče praktiků... Ale to závisí i na dohodě s onkologem. Pokud máte praktika 80ti letého, pak raději zůstal u onkologa...

Kristýna
27 / 09 / 2019

Dobrý den chtěla jsem se zeptat manželovi byl nalezen nádor na varleti pote odebrání jednoho varlete nález nezhoubny ale byla mu podána jedna dávka chemoterapie kvůli prevenci, chci se zeptet jak dlouho čekat po chemoterapii s plánováním rodiny?

Prim. MUDr. Martin Šmakal
30 / 09 / 2019

Dobrý den, nevěřím tomu, že nádor byl nezhoubný. Zabezpečující jedna dávka chemoterapie se typicky dává po odstranění varlete pro zhoubný nádor. Nikdy jsem neslyšel, že by se chemoterapie byla dávána po nezhoubném nádoru varlete. Neznám rozsah onemocnění, tak se mi špatně odhaduje prognoza a tedy i plánování rodiny. Ale rok bych bych tomu asi nechal ... Záleží však i na tom, jestli biologické hodiny již neťukají ...

Václav
26 / 09 / 2019

Dobrý den, potřeboval bych poradit s rozhodnutím, které má udělat má maminka. Maminka onkologicky onemocněla, má nádor v konečníku. Je jí 57 let. Dle petCT jí zjistili, že nádor je celkem malý a je na jednom místě bez metastází. Onemocnění se projevilo tím, že se mamince zvětšila lymfatická uzlina v tříslech. Byla jí poskytnuta léčba v protonovém centru na Bulovce, avšak mamince začaly komplikace a to, že jí při odlitku k léčbě začala uzlina hnisat a musela chodit cca. 3 týdny na chirurgii a mačkali jí z uzliny hnis, který neustále vytékal. Minulý týden maminka podstoupila opět CT, které nebylo vyhodnoceno jelikož měla ve střevech plynatost. Musela proto jet na další, které prý také nebylo vyhodnoceno, jelikož ve střevech byla opět plynatost. Lékař jí dal na výběr, buď si nechá udělat dočasný vývod nebo by musela podstoupit nějaké mega ozářky v Motole. Maminka teď neví jak se rozhodnout i když jí ošetřující lékař poradil vývod a poté léčbu protonem, jelikož se bojí, že když podstoupí operaci, tak se jí projeví metastáze. Prosím Vás o Váš názor, co byste mamince doporučil, jelikož co lékař to jiný názor. Mockrát Vám děkuji za odpověď. S pozdravem V.B.

Prim. MUDr. Martin Šmakal
30 / 09 / 2019

Dobrý den, na to Váš dotaz je složitá odpověď. Nevím přesně , co za léčbu ji bylo poskytnuto v protonovém centru a tak se pak těžko něco doporučuje. O hnisavé uzlině toho vím také velmi málo. Byla z ní dělána histologie atd... Rozhodně bych se však nebál, že se projeví nějaké metastázy kvůli vývodu. Naopak by to mohlo léčení velmi pomoci...

Vlasta
26 / 09 / 2019

Dobrý den, pane doktore. Je mi 49 let a březnu tohoto roku mi byl diagnostikován Invazivní duktální karcinom pr.prsu cT2N1M0, hist.G3, Ki67 30 %, ER+PR neg, HER 2 neg. Indikována k neoadjuvantní chemoterapii 4xAC, dle efektu taxany, poté pravostranná ablace prsu + exenterace axily a pooperační RT. Velikost dle sona 33x19x25 mm zasahující do podkoží. Absolvovala jsem 4xAC bez efektu a poté byao navržena CHT 12xPaclitaxel týdně. Pro neuropatii jsem absolvovala pouze 6x. V srpnu jsem podstoupila kůži šetřící mastektomii + biopsii sentinelové uzliny. Dg byla změněna na cT2N0M0 a vel. 45x30x40 mm (dle MRI z března). Stupeň regrese po CHT dle Chevalliera 3. Histologicky vše v pořádku, další léčba nepokračuje a byla jsem předána do dispenzární péče. Můj dotaz se týká toho, zda se může N1 změnit na N0 a tedy se mění i navržený postup léčby. Jsem ráda, že mám tak hezké výsledky, ale přeci jenom jsem trošičku na pochybách, i když lékařům věřím. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď.

Prim. MUDr. Martin Šmakal
30 / 09 / 2019

Dobrý den, ano je to velmi časté. Nicméně ve Vašem konkrétním případě se příliš léčba nemění od původního zámyslu, snad jen zvažovaná radioterapie tímto bude výsledkem ovlivněna. Původní zámysl je však většinou jen pouhý předpoklad a léčba se často upravuje dle efektu či dle snášenlivosti....

Centra pomoci

Vyhledejte si centrum blízko vašeho bydliště.