#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Benigní nález prso

Dotaz, 20. 11. 2010

Zdravím pane dr. je mi 30 let, mám období že mě dost pobolívá prso kde mám nález benigního původu zatím naposledy jsem byla na vyšetření v červenci 2009 na zeleném pruhu. prodělala jsem biopsii pro kontrolu, nález zněl benigní. Mám se obávat že bolest pramení v něco horšího? než byla provedena biopsie tak ve zprávě bylo napsáno Normoechogenní žláza. Hypoechogenní, labočnatý utvar či spíše dva na sebe nasedající vel 12x10x8xmm, spíše benigního vzhledu, v barevném mapování bez patol. vaskularizace.Děkuji za zodpovězení. Hezký den

MUDr. Martin Šmakal, 20. 11. 2010

Chválím Vás , že jste dobře popsala Vaši situaci a tak se lze k Vašemu problému vyjádřit.
Nedomnívám se, že by bolesti souvisely s něčím " horším" tedy s nějakým zhoubným nádorem. Ty většinou bolí až v pokročilejším stadiu než popisujete.
Benigní nález ve vašem prsu a ještě k tomu potvrzený punkcí při velikosti nad 1 cm považuji za dostečné potvrzení, že nejde o zhoubný nádor, což potvrzuje i sonografický nález, léta sonografuji prsa, takže přesně vím , jak to asi vypadalo. Jako onkolog jsem však z těch opatrnějších a tak já bych to sonograficky kontroloval zpočátku po 6m, později alespoń po roce.
Ale je pravda, že jste na zhoubný nádor prsu ještě velmi mladá.Ne že by se občas nějaký ve 30ti letech nevyskytl, ale je to ojedinělé.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři