#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Další kontrola za 4 měsíce

Dotaz, 19. 11. 2017

Dobrý večer,pane doktore byla jsem na preventivnim vyšetření mamografem,je mi 45let.Při cekani na vysledky,si me zavolala pani doktorka,sdělila mi,že na mamografu mám 2cm útvar ve středu prsa a že musi udělat ultrazvuk,aby to přesně našla.Jenže na ultrazvuku to nebylo vidět,tak mě objednala znovu za 4měsíce.Mám velký strach,aby nebylo pozdě a desi me ta nejistota.V 38 letech mi operovali delohu a levý vajecnik.Dva roky na to triselnou kylu a další rok,jsem mela nádor na vulve,ten mi vyrizli,nebylo to velke,ale bylo to uz vin 3.Jezdim na pravidelne kontroly a vše je v pořádku.,Prosím vás o radu,mám čekat,nebo ject dříve,děkuji.Š.

MUDr. Martin Šmakal, 19. 11. 2017

Dobrý den, nevím proč Vám byl odstraněn vaječník a děloha. Pro zhoubný nádor ???
Nevím přesně, co paní doktorka viděla na mamografii a následně , jak to vypadalo na ultrazvuku. Tak nevím, zda 4 měsíce jsou na další kontrolu málo či hodně...
Jistě máme i další metody, jak si pomoci - třeba odebrat krev na onkomarkery, nebo udělat magnetickou resonanci prsů -tu ale ani já nedělám příliš často, většinou si vystačím s MMG a UZ a onkomarkery. Za dřívější UZ kontrolu /pro klid duše/ zaplatíte pár stovek a můžete si ji nechat udělat kdekoliv , kde to umí... A nemusíte mít k tomu žádné doporučení.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři