#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 1965

Dotaz, 24. 5. 2014

Dobry den, pan primar, prosim Vas o radu, otec je po op. crca (11/2013) avsak mts na peceni, onko.th. uz len Xeloda, ale naskocili mu horucky asi tyzden uz, tak chemo je vysadena a nasadili mu ATB. Otec je dost vycerpany, stale by len spal, ma malo Ery a HgB, uziva preto Maltofer, ale jeho S-Feritin je vysoky, pecen ma dost zvacsenu a tazko sa mu dycha(tlaci ho cele brucho), prosim Vas, ako sa mu da pomoct, kedze tu v nasom meste sa ani len vysetrit nechce. Kazdy lekar ho tu zhodnotil iba podla dg., s ktorou prisiel z nemocnice po op. HČ a to je vsetko, co urobili. Trapime sa cela rodina, ako nam zoslabol pred ocami za tyzden. Este pred nedavnom i napriek chemoterapie zvladal prechadzky, spolocne nakupy...
Prosim, preco mu mts nezoperovali, preco ma v prepustacej sprave napisane mts pecene, ked hystologicky nalez chyba, preco musime my clenovia rodiny viac ,,lietat" a byt v pozore ako lekari?
Dakujem velmi za Vasu odpoved.
S pozdravom
Monika

MUDr. Martin Šmakal, 24. 5. 2014

Dobrý den, mám bohužel vážné obavy , že přeceňujete možnosti současné mediciny. Stav organismu se ve velké většině případů zhoršuje, pokud při nádor. onemocnění jsou postižena i játra a to přes veškerou snahu, která je našim pacientům věnována. To je realita všude na světě , nejenom u nás. Metastázy do jater se operují jen asi v 30% případů, jinak by operace pacientovi více ublížila než pomohla. Metastazy v játrech se poznají i jinak než jenom histologicky, např. sonem či CT vyš. I když uznávám , ža na sto procent je to až po histologii. Ale třeba po CT je to tak na 95%... proč lítáte více než lékaři to opravdu nevím , ale já bych kolem členů své rodiny asi také hodně lítal či se o ně hodně staral, pokud bych viděl, že jim to pomůže.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři