#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 2049

Dotaz, 31. 8. 2014

RADA ZDE PRELOZIM CO PANI POD JMENEM Miry pise.Jelikoz je to zcela srozumitelne.MAMINKA JE PO OPERACI-OP je zkratka operace.Uvnitr nadoru ktery z histologickeho vysetreni provedeny z punkce ,se jevil jako nezhoubny zkratky u toho jiste K1 P 63 NEBO 67.PANI SE PTA ZDA JI MUZETE VYSVETLIT CO ASI TYTO ZKRATKY ZNAMENAJI. PO OPERACI-OP JE ZKRATKA ,SE LEKARCE NELIBI VNITRNI NALEZ NADORU PANI CITUJE SLOVY KRYSTALIZACEUVNITR BULKY NADOROVE Pani se pta na vas nazor co to znaci a muze znamenat.!

MUDr. Martin Šmakal, 31. 8. 2014

Dobrý den, zkratky jako OP / třeba občanský průkaz apod/ nejsou v medicině běžně používané, tak se omlouvám , že podobným zkratkám nerozumím. Stejně tak nevím , co je to K1 - to jsem v onkologii rovněž neslyšel. Nemá to být G1???Dále znám spíše P53 atd.
Nevím odkud byla bulka vyšetřena a tak se mi jen obtížně reaguje. Rovněž krystalizace uvnitř bulky je neobvyklý termín - snad je míněna kalcifikace, což znamená , že se tam tvoří drobná vápennatá ložiska. Více Vám asi odpoví Váš ošetřující lékař , já z toho dotazu bohužel stále nejsem moudrý...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři