#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 2231

Dotaz, 26. 4. 2015

Dobrý den,začnu mím smutný příběhem.Prosinec 2013 potvrzen karcinom prsu.Nález moc velký tak zahájena chemo.AC 6cyklů ,po zmenšení červen 2014 operace ablace levého prsu.Nález nádor 7cm postiženy uzliny včetně sentinelové.Byla jsem od Vás poslána do Motola ohledně biologické léčby.Od července podávan Herceptin+docetaxan,červenec 2014 PET CT prokázány meta do plic 9mm a 4mm.Léčba dále pokračuje herceptin+docetaxan jednou za 3týdny.Říjen 2014 PET CT nález jen jedno ložisko z původního 9mm zmenšeno na 4mm a puvodní 4mm zmizelo.Léčba říjen 2014 Herceptin+Perjeta+docetaxan.Leden 2015 PET CT nález žádny vše zmizelo.Leden podána poslední chemo.a následně jen bio.léčba Herceptin+perjeta až do dubna .Duben PET CT prokázány meta. do plic ložisko 1cm,bederní páteř 1,5 obratel a na průduškách.Nyní se bude p.doktorka Čmejlová rozhodovat co dál.Píšete zde že jste pomohl mnoha pacientkám s karcinomem prsu tak se ptám jak?Ještě jsem zapoměla podotknout že nádo který mám je velmi agresívní.Jaká je prognóza?Pane primáři je mi 36let a mám málé děti 6let a 3roky,které nadevše miluji asi jako každý rodič a manžela k nezaplacení.Je to pro nás všechny moc těžké.Realita je někdy opravdu moc krutá.Podstoupila bych snad vše na světě jen abych se vyléčila ,ale dne už vím že to možné není.Jakou léčbu navrhujete vy?Jsem moc zoufalá a asi moc o tom přemíšlím,ale nemohu si pomoci.Asi nikomu se nechce umřít a čekat na smrt.Děkuji za pochopení a odpověd.

MUDr. Martin Šmakal, 26. 4. 2015

Dobrý den, nejsem asi schopen tady na tomto foru odpovědět. Skutečnost je opravdu velmi složitá a to jak medicinsky, tak lidsky. Rozumím Vám velmi dobře, podobné pacientky jsou pro mne noční můrou často dlouhé měsíce a sám se neumím od toho jejich problému úplně oprostit. A to není správné už proto, abych se rozhodoval o další léčbě s chladnou hlavou jen na základě odborných výsledků a ne na základě svých emocí, které se i mně do toho občas připletou.
Ale zpět k odbornému problému. Musel bych mít prakticky kompletní dokumentaci, abych mohl vyslovit seriozní názor. A k tomu bych Vás i musel vidět a znát výsledky současné laboratoře atd. ...
Nicméně motolské pracoviště znám velmi dobře a DR.Čmejlové a potažmo celému týmu vedeného Doc. Prausovou bych věřil

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři