#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Krvácení z konečníku

Dotaz, 4. 2. 2011

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, mám určité obtíže a než bych rovnou navštívila lékaře, ze studu se raději chci poradit. Poslední dobou, ale poprvé se mi to stalo před několika měsíci a pak to přešlo, krvácím z konečníku. Vždy po vykonání potřeby se objeví na toaletním papru větší množství čerstvé krve. Větší množství než by odpovídalo nějaké drobné/běžné oděrce. Zároveň je bolestivé sezení. Nepraktikuji anální sex a používám lepší toaletní papír, takže nepředpokládám nějaké vnější poranění. Mám určité obavy a zajímalo by mě o co se může jednat. Samozřejmě v případě nutnosti okamžitě lékaře nevštívím, ale nerada bych tam s tak choulostivou věcí chodila rovnou. Existuje nějaký způsob, jak bych mohla zjistit sama, o co se jedná? Poraďte mi prosím.
S úctou Barbora

MUDr. Martin Šmakal, 4. 2. 2011

Mjlá Barboro,
hrozně Vás chválím, že jste si našla alespoň tuto formu,jak řešit svůj zdravotní problém.Je totiž úplně přirozené, že se stydíme s choulostivými věcmi se presentovat -a to dokonce i lékaři.Kdybyste to ale viděla ze strany nás lékařů , pak byste viděla kolik životů tento stud stál či naopak kolik životů jsme zachránili,když se tito lidé odhodlali k návštěvě lékaře.
Proto Vás osobně prosím , abyste tuto situaci řešila. Sama to nezjistíte a nevyřešíte.Je nutno navštívit lékaře - nejlépe gastroenterologa,který provede
příslušná vyšetření a vyloučí evetn. vážné onemocnění. při vašich obtížích může jít o banální haemoroidy ale též vážné nádorové onemocnění.
Kdybyste byla blízko Prahy či ve Středočeském kraji pomohl bych Vám osobně.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři