#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Latentní hypothyreoza

Dotaz, 3. 12. 2010

Hezký den pane doktore, měla bych na vás dotaz, je mi 27let a již od dětství se léčím s štítnou žlázou - diagnóza latentní hypothyreoza, v roce 2009 mi na sonu našli uzlík v levém laloku benginí folikulární uzlík vydatný asi vaskularizovaný, podstoupila jsem i punkci ŠŽ a výsledek byl v pořádku. Chtěla jsem se zeptat zda se mám do budoucna obávat rakoviny kvůli uzlíku v krku a nebo se o nic nejedná. Ještě jsem se chtěla zeptat z vaší praxe jak často jste se setkal s rakovinou štítné žlázy a zda je léčba úspěšná. Moc děkuji za odpověď. A.S.

MUDr. Martin Šmakal, 3. 12. 2010

Vzhledem k tomu, ze budete dloudobe v peci endokrinologu, myslim si, ze prevence bude u Vas vic nez idealni.Zatim bych Vase sance na zhoubny nador stitne zlazy videl cca stejne jako u ostatni populace.Jeden folikularni uzlik , byt v mladem veku, toto zasadne nemeni.
Zhoubne nadory stitne zlazy maji velmi rozdilnou prognozu dle histologicke struktury. Ty, ktere vychytavaji radiojod, kterym se to posleze leci, maji prognozu pomerne dobrou, ty ostatni podstatne horsi.sam jsem vetsinou lecil tu horsi skupinu, ta lepsi zustavala v peci endokrinologu.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři