#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Léčba rakoviny prsu

Dotaz, 23. 1. 2011

dobrý den, jsem po léčbě rakoviny prsu s metastázami do lymf.systému v podpaží - odebráno chirurgicky, následně 8chemoerapí a ozařování. Chemoterapie skončila v únoru 210,ozařování v dubnu 2010 - první kontrolu mi provedli až v říjnu 2010 a na základě nálezu na plicích poslali po3 měsících na PET/CT . zde potrvzena generalizace do prsa,plíce,játra,skelet,-kostní dřeň -. závěr ložiska jsou vysoce suspektní z generalizace neoplázie při v.s. lokální recidivě - cítím se jako pacient zanedbán - přes mé žádosti o kontrolu po 3 měsících, jsem byla odmítnuta, že je čas - kontrola proběhla až 15.10.2010 a PET 10.1.2011 skoro rok po skončení chemoterapie - je nějaká šance na další léčbu? Je mi 47let děkuji

MUDr. Martin Šmakal, 23. 1. 2011

Já bych skutečně ve Vašem případě indikoval první kontrolu již po 3m od skončení chemotherapie. vyšetření PET je výborné, časověvšak často nedostupné... Z Vašich údajů lze vyčíst,že půjdeo vysoce agresivní nádor.
Nicméně možností léčby je ještě mnoho a čekáVád dlouhý boj s nemocí, který ale dopředu nevzdávejte!!! Budu držet palce, aby to dobře dopadlo.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři