#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Maligní nádor mozku ozařování

Dotaz, 11. 6. 2018

Dobrý den,byla mi provedena MR hlavy.
Provedeno na 3T přístroji nativně v T2 TSE (ax),FLAIR (ax),T1 FLASH (sag.,ax),DWI (ax) a po aplikaci kontrastní látky v T1 FLASH 2D (ax) a T1 STARVIBE FS (tenkými řezy ax.)
V bílé hmotě mozkové jsou mnohočetné vaskulární mikroléze starého data a glioza v okolí rozšířených perivaskulárních prostor dominantně nad trigony. Jinak mozek bez ložisek, bez expamze. Středočarové struktury bez přesunu, mega cisterna magna, jinak komorový systém a SA prostory norm. šíře.Mostomozečkové kouty, retrobulbární prostory a hypofýza bez expanze. Vlevo frontoparietálně je na ploše 25x 27 mm patrné lokálnízesílení a kontrastní sycení dura mater a lokální ztenčení vnitřní laminy kalvy - v.s.pachyemningeální infiltrace, v ostatním rozsahu mozkové obaly norm.VDN, mastoidálnísklípky a středoušní dutiny bez patol. obsahu.
Závěr: Lokární infiltrace pachymening vlevo frontoparietálně v.s. maligním procesem, mozek bez průkazu metastáz.
Chtějí mi toto ložisko ozařovat. Bojím se toho, myslíte, že je to třeba?? nechci
Děkuji za Váš názor

MUDr. Martin Šmakal, 11. 6. 2018

Dobrý den, vím toho příliš málo, abych se mohl seriozně vyjádřit. Nevím , zda máte někde jinde jiný nádor, který se dostal do mozku, jak jste byla dosud léčeny, jak jste jinak vyšetřena atd. Bez toho a mnoha dalších informací nejsem schopen dát správnou odpověď...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři