#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Možnost léčby hypertemií

Dotaz, 19. 5. 2016

Dobrý den, pane primáři, děkuji Vám za odpověď ze dne 18.5.2016, kdy jsem se dotazoval na možnost léčby hypertermií. Byl mi již loni odoperován zhoubný nádor na ledvině, přičemž ledvina mi byla ponechána. Podle Vás by hypertermie nebyla vhodná z hlediska první léčebné volby. Kromě chirurgického odstranění nádoru jsem však nijak léčen nebyl. Kterou léčebnou volbu jste měl tedy na mysli? A co znamená výsledek histologie: pT1a.III stupeň podle Fuhrmanové. Děkuji

MUDr. Martin Šmakal, 19. 5. 2016

Dobrý den, moje odpověď se týkala Vaší otázky - tedy jak by se to léčilo, kdyby se to znovu objevilo. To že jsem nebyl nyní nijak jinak léčen než chirurgicky je naprosto v pořádku - při tomto rozsahu onemocnění není další onkologická léčba vhodná.
Biol. léčba, kterou jsem měl na mysli se týká až event. recidivy nádoru či objevení se metastáz... 3.stupeň dle Fuhrmannové je klasifikace zralosti nádorových buněk podle doporučení této odbornice. Je to klasifikace , která se již mnoho let používá a ve vašem případě znamená, že buňky nejsou příliš vyzrálé s větší tendencí se rychleji množit.
Ale nádor byl odstraněn natolik brzy, že je u Vás recidiva nádoru nepravděpodobná

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři