#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Potravinové doplňky

Dotaz, 17. 3. 2017

Dobrý den, pane primáři, měla bych na Vás dotaz ohledně potravinových doplňků při léčbě rakoviny. Mojí mamince (71 let) v lednu diagnostikovali rakovinu plic (dg. D381, T812), nyní má za sebou 1 sérii CHT (Karboplatina, Gemcitabin) a ráda bych jí jako doplněk stravy koupila kapsle s výtažkem z jader révy vinné (385 mg/cps), které, jak jsem se dočetla, mají velkou koncentraci vitamínu E, flavonoidů, kyseliny linolové a polyfenolů a působí jako silný antioxidant. Při takové léčbě je určitě nutné trochu podpořit imunitní systém a myslela jsem si, že by mohla toto užívat. Samozřejmě mi byl doporučen i Wobenzym (lidmi, kteří rakovinu měli), ale raději bych šla přírodní cestou. Maminka se rozhodně nebrání tomu toto vyzkoušet, ale samozřejmě bych jí nerada dala něco co by jí mohlo uškodit. Předem Vám děkuji za odpověď.

MUDr. Martin Šmakal, 17. 3. 2017

Dobrý den, nejsem velkým příznivcem potravinových doplňků. Jistě, pokud jde o nějakou poruchu trávení či vstřebávání potravy , pak je to na místě... To o čem mluvíte ji asi neublíží, ale slibovat si od toho nějaký protinádorový efekt, tak to bych moc nedělal...
Využití antioxidantů v době , kdy je již nutné využít k léčbě plicního nádoru chemotherapii je
asi již málo platné...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři