#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Prodloužení života u rakoviny střev a plic

Dotaz, 22. 6. 2019

Dobrý den. Můj taťka už má několik let rakovinu. Začalo to rakovinou tlustého střeva a ted se metastázy rozšířili i do plic. Musím uznat že se o něj doktoři velmi dobře starali a prodloužili mu tak život. Taťka má ohromnou vůli a silu. To vám povím! Chce prostě žit.
V únoru mu zastavili všechny chemoterapie a biologickou léčbu. nasadili lonsurf. A tam to začalo. Taťka ztratil 30 kg za 3 měsíce, nemá silu, myslím že kašle i trošku krev. Strašně prudce se jeho stav zhoršil, dostal i pásový opar a žaludeční vředy. Ted mu nasadili prasky..Megaplax180mg na chut k jidlu a OxyContin20 mg. Já chápu že se rakovina nedá léčit do nekonečna, ale taťka má ohromnou vůli žit. I když má jen 59 kg snaží se byt aktivní a čini aspoň domácí Prace. Je tedy dost podrážděný , že mu nic nejde. A nemůže dýchat. Ale snaží se každý den. Dalo by se mu ještě nějak pomoci? Ale v žádném případě nechce byt "ležák".
Děkuji za odpověď z.

MUDr. Martin Šmakal, 22. 6. 2019

Dobrý den, vzhledem k tomu, že je takto dlouho a úspěšně léčen, musí se jistě jednat o kvalitní onkol. pracoviště a pochybuji, že by nějakou léč. možnost opomněli. Nevím však , co všechno zatím za léčbu dostal a tak se mi těžko něco vymýšlí.
Nevím jestli např. neexistuje možnost zařadit ho do nějaké klinické studie, kde se zkoušejí nové léky - na to bych se být Vámi zeptal

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři