#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Prognóza 4. stádium rakoviny

Dotaz, 2. 7. 2020

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o Vaše odborné posouzení mojí situace. V únoru mi diagnostikovat rozsáhlý tumor pravé ledviny 100×90×90 mm s mnohacetnymi metastazemi v plicích a jedné metastazy v mizni uzline. Po odběru vzorků tumoru biopsii pod ČT mi nasadili Sutent 50mg Včerejší kontrolní CT ukázalo stejný tumor bez zlepšení. Na dotaz o odstranění ledviny mi bylo sděleno, že chirurgický postup nepřipadá v úvahu jelikož jsou metastazy mimo ledviny. Nikdo mi nechce sdělit zda není vhodné změnit léčbu, ani jaká je šance vyléčení, popřípadě aspoň čas který v podobném případě zůstává, zda měsíc, dva.. Pokud se jedná o 4 stádium jaké jsou možné prognózy. Jsem 55 léta diabetiky na insulinu a byl bych Vám vděčný za Vaš názor. Předem děkuji. S úctou R.

MUDr. Martin Šmakal, 13. 7. 2020

Pokud se onemocnění nezhoršilo , pak se léčba většinou nemění.Jistě by Vás i nás potěšilo, kdyby došlo i ke zlepšení, ale i stabilní stav je pozitivní informace.
Odhadovat délku života je v tomto případě ošidné či nemožné. Může to být měsíc ,ale také několik let...Šance na úplné vyléčení je však velmi malá.
Navíc nádor ledviny je tak trochu nevyzpytatelný a tak u něj dělat prognózy je složitější než u jiných nádorů...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři