#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Punkce z plic

Dotaz, 22. 5. 2018

Dobrý den, maminka má nádor v prsu. Zasáhl už i uzlinu do podpaží a údajně je něco malého na játrech a v krku na levé straně. Neměla žádné obtíže. Až minulý týden jsem ji odvezla do nemocnice s tím že se jí špatně dýchá a zjistilo se že levá plíce se plní vodou. Udělali punkci. Vytáhli dva litry tekutiny a to samé se opakovalo po třech dnech Teda včera. Bohužel už tam bylo trochu krve. A dnes vytáhli taky dva litry a krve je tam o něco více. Včera odebrali vzorky na biopsii a máme 7 až 10 dní čekat. Prosím vás přece není možné aby takhle trpěla a dávali ji krev a neustále dělali punkci. Řekli mi že je to od toho nádoru. Ale že neví jestli půjde odstranit, nebo se bude moct použít jen chemoterapie a bude se to takhle plnit pořád. Prosím poraďte mi co mám dělat. Jsem absolutně bezmocná. Maminka je mladá a přece nemůže jen tak během takhle krátké chvíle odejít.

MUDr. Martin Šmakal, 22. 5. 2018

Dobrý den zcela Vám rozumím a cítím s Vámi tu bolest. Nicméně maminka je tč. v nejpokročilejším stadiu rakoviny prsu a pravděpodobně její život nikdo nezachrání.
Zda se podaří chemoterapií či jinou léčbou ji život alespoň prodloužit , to odsud nedovedu odhadnout. Ale leckdy chemoterapie dobře zabere a dá pac. i několik let života navíc.
Budu držet palce...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři