#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

rakovina prsu v pokročilém stádiu

Dotaz, 4. 8. 2018

Dobry vecer,
prosim o radu ohledne maminky. Mamce(* 21.2.1959) byla v pulce cervna diagnostikovana rakovina prsu v hodne pokrocilem stadiu ( prakticky uz mela prso rozpadle, proc to neresila drive nikdo nevi, ani jsme o tom nemeli tuseni). Byl ji odebran vzorek na histologii. Pro vysledky si mela jet 3.7., z duvodu ststnich svatku ji byly vysledky sdeleny az o tyden pozdeji, t.j. kolem 10.7., dostala papiry na ruzna vysetreni, s vysledky z vysetreni se ma dostavit na spadovou onkologii az 8.8.
Muj prvni dotaz zni, zda je takto dlouha cekaci doba vzhledem ke zdravotnimu stavu mamky bezna. Maminka se stale zhorsuje, uz neji, pije jen nutridrinky, ve ctvrtek se nemohla postavit na nohy a tento stav trva dosud. Dle informaci ze spadove onkologie, jsme se sestrou neschopne se o mamku postarat, celkove to vyznelo tak, ze kdyz s tim maminka prisla pozde, tak oni se take nepretrhnou. Toto v poradku take neni, ze? Jedina rada byla bud zavolat sanitku, nebo ji prevest na interni oddleneni mistni nemocnice. Nemela by spis lezet na onkologickem oddeleni? Nejvice nas desi, ze dva mesice se vubec nic nedeje, nikoho nezajima, jak na tom mamka je (protoze si za to preci muze sama...). Posledni vysetreni ( CT horni poloviny tela) by mela mit prave 8.8. jenze vzhledem k jejimu stavu nevime, zda se na nej bude vubec moci dostavit.
Dekuji za informace
E.

MUDr. Martin Šmakal, 4. 8. 2018

Dobrý den, máte pravdu, že obecně vzato to jistě není podle našich ani Vašich představ.
My bychom nejraději měli výsledky hned první den, co pacienta vidíme a všechna další vyšetření i s výsledky druhý den ráno na stole... I nám by se toto líbilo.
Jistě ze sdělovacích prostředků víte, jaký je nedostatek personálu v nemocnicích / a nejen tam.../ takže se ty termíny natahují.
Já osobně bych ani nemusel chodit domů, kolik je tam u mne obdobných případů, jak Vy popisujete.Už tak je můj osobní život značně narušen, když domů chodím kolem 19,00 a ještě mnoho věcí doma dodělávám...
Pac. s takto pokročilým karcinomem prsu skutečně asi těžko kdo zachrání a proto se nejedná o akutní stav typu infarktu či úrazu apod.Tam se to jistě řeší ihned.Onkologická lůžková oddělení jsou jen ve velkých krajských či fakultních nemocnicích , takže je běžné , že tito pac. leží na internách a na léčbě spolupracuje onkolog formou konsilií.

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři