#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Správná volba ozařování

Dotaz, 21. 11. 2018

Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat jestli je správna volba ozařování a chemoterapie návrh 5dní v týdnu po dobu 5 týdnů a 1 den v týdnu chema dle diagnosy níže.(nezhorší to lymfedém ZG)
Děkuji za odpověď.
Pac. původně došetřován pro retroperitoneální lymfadenopatii, hematologická malignmita vyloučena, dle PT/CT zvýšená metabolická aktivita v oblasti prostaty, zesílení stěny měchýře. Provedená random biopsie z měchýře a resekce trigona, které edematozní a dále TRUS biopsie prostaty. Histol. high grade invazivní uroteliální karcinom s výraznou lymfangioinvazí, dále invaze do prostaty. Indikována paliativní CHT M-WAC -6cyklů. Nyní dle PET/CT pozorujeme metabolickou a částečně i morfologickou regresi nálezu na lymfatických uzlinách v prostatě i při močovém měchýři - aktuálně jednoznačná ložiska hypermetabolizmu glukozy v těchto lokalizacích nejsou patrná. Přetrvává difuzně vyšší akumulace FDG v kostní dřeni, což může odpovídat její aktivaci. Dále trvá lymfedém ZG bez regrese i při regresi lymfadenopatie, bez hmatných LU. Nyní provedena re biopsie z močového měchýře a TURP, histologie negativní. Doporučení indikovat RTCHT (c DDP w)

MUDr. Martin Šmakal, 21. 11. 2018

Dobrý den, jedná se poměrně o složitou problematiku a musel bych mít podstatně více informací , abych mohl seriozně odpovědět. Neznám např. stav ani věk pacienta, neznám choroby a jejich rozsah , pokud nějaké pac. má , neznám mnoho dalších výsledků z vyšetření, takže bych si více vymýšlel než seriozně odpověděl. Ale navržený postup se i orientačně zdá logický...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři