#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Výtok z bradavky

Dotaz, 28. 11. 2021

Dobrý večer. Před několika měsíci, jsem objevila na a kolem bradavky , hrubou, pomerančovou kůži. Nic mě nebolelo. Šla jsem ke svému gynek. Ten když to viděl řekl. Nechci tě strašit, ale raději se připrav na nejhorší. A poslal mě na různá vyšetření. Po CT a mamogr. mi bylo řečeno, že to nic není a ze mam přijít za rok. Zapomněla jsem napsat, ze mi můj gyn. rekl, ať jdu po vyšetření na chirurgii. Ale na CT mi pan primář řekl, na co bych chodila na chirurgii, když to nic není.
Teď mám bradavku už delší dobu dost bolavou, hnisavou, s nějakým vytokem a suché šupinky šel mi lepí na tričko. Jsem nucena ( z hygienických důvodů) se několikrát denně převlékat. Stydím se jít s tím na chirurgii. Ale mám strach.
Předem Vám moc děkuji za odpověď.

MUDr. Martin Šmakal, 30. 11. 2021

Dobrý den,

výtok z bradavky a k tomu ještě hnisavý signalizuje nějaký bakteriální zánět v prsu, asi cestou mlékovodů, když je to hlavně kolem bradavky. To není nic příjemného, to chápu, ale není to nic mimořádného, to občas vídáme.
Je báječné, že mamografie neobjevila žádný zhoubný proces. Teď je to ale práce pro chirurga - mamologa, tedy specialistu, který se těmito problémy zabývá. Při každém okresním špitále jistě takový specialista bude.
Nečekejte na nic a vyhledejte ho. Třeba to spraví týdenní dávka antibiotik a bude po problémech.
A bude po studu z výtoku z bradavky, to opravdu chápu, že se není čím chlubit.

S pozdravem

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři