#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Po ablaci prsu do plavek? Dnes už žádný problém

Vyhrát boj s rakovinou je určitě báječný pocit, nicméně ne vždy je to ten konečný problém. Na ženy po odstranění mléčné žlázy čeká ještě mnoho strastí.

Vyhrát boj s rakovinou je určitě báječný pocit, nicméně ne vždy je to ten konečný problém. Na ženy po odstranění mléčné žlázy čeká ještě mnoho strastí. Jednou z nich může být i otázka koupání, potažmo výběr vhodných plavek. Naštěstí dnes již není problém své nové, po operaci často asymetrické tělo vhodně obléknout. Stále více návrhářů totiž myslí při své práci i na tyto ženy.

Speciální vybavení

Plavky šité pro ženy po ablaci prsu mají svá specifika. Mezi ně patří následující:

  • Do košíčku je všita speciální kapsa, do které je možné umístit vložku.
  • V dnešní době je možné pořídit výplň speciálně vyrobenou právě pro použití do plavek, přičemž může i nemusí být ze silikonu. Vložky jsou k dostání v nejrůznějších tvarech a velikostech, stačí jen vybrat si tu správnou.
  • Silikonová vložka do plavek je vzadu konkávní, aby voda mohla proudit skrz. To jí umožní udržet tvar, a navíc může být lehčí než běžné.
  • Nesilikonové výplně (tvořené z nejrůznějších pěn) jsou zpravidla lehčí a jsou doporučovány především bezprostředně po operaci. Některé ženy je však preferují i později a svou službu mohou velmi dobře plnit i v plavkách. Tyto vložky si můžete dokonce našít do svých vlastních původních plavek.
  • Dáváte-li přednost vlastní výrobě, i prsní epitéza se dá vyrobit podomácku. Oblíbeným materiálem je sprchová žínka. Je lehounká a rychle schne.
  • Zpravidla se u plavek pro ženy po ablaci prsu liší trochu i střih, a to tak, aby zakrýval o něco větší plochu a vešla se pod ně též jizva. Materiál bývá pevnější, což udrží vložku na svém místě.
  • Některé ženy se ale mohou cítit lépe bez protéz – pro ně jsou připraveny plavky s řasením, které zamaskuje případné nedostatky.

Najděte ty pravé!

Výběr je široký, i co se typu plavek týče. Jednodílný úbor je samozřejmostí, avšak ani dvoudílné plavky nejsou nereálné. Chcete-li přece jen zůstat u většího množství materiálu, ale preferujete dva kousky, jsou pro vás ideální tzv. tankiny (dvojdílné plavky, jejichž vršek je spíše jako tílko). Dáváte-li však přednost klasickým bikinám, i ty jsou k dostání ve speciálním střihu pro ženy po ablaci.

Nejdůležitější je, abyste si plavky sama vyzkoušela. Pokud vám padnou a je to ten správný vzor, pak už se jen těšte na teplé počasí a užívejte si letní dny!

(boba)

Zdroje:

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři