#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Pořiďte si domácího mazlíčka, zlepší to vaše zdraví

Většina šťastných majitelů domácího mazlíčka to dobře ví: zvířata dělají člověka šťastným. Nejde však jenom o to, že vám přítomnost čtyřnohého přítele dělá dobře na duši.

Většina šťastných majitelů domácího mazlíčka to dobře ví: zvířata dělají člověka šťastným. Nejde však jenom o to, že vám přítomnost čtyřnohého přítele dělá dobře na duši. Zvíře vám také může pomoci k pevnějšímu zdraví – budete nejspíš překvapeni, kolika různými způsoby dokážou zvířecí mazlíčci vylepšit náš zdravotní stav.

Co všechno pro nás naši domácí mazlíčci dělají? Není toho málo, posuďte sami. Bylo zjištěno, že zvířata:

  1. Přirozeně zlepšují člověku náladu – a to se v době, kdy stále více lidí trpí depresemi, velmi cení.
  2. Udržují v normě krevní tlak svého majitele – několik studií prokázalo, že vlastníci domácího mazlíčka mají nižší krevní tlak.
  3. Pomáhají snižovat cholesterol – především tím, že své majitele nutí k aktivnějšímu životnímu stylu.
  4. Udržují vaši fyzickou kondici – každodenní procházka se psem vám zajistí alespoň 30 minut pravidelného a zdraví prospěšného pohybu.
  5. U lidí snižují riziko mozkové mrtvice – bylo prokázáno, že majitelé koček mají nižší riziko mozkové mrtvice než ostatní lidé, zatím ale není známo proč.
  6. Pomáhají navazovat a udržovat mezilidské kontakty – domácí zvíře představuje nevyčerpatelné konverzační téma.
  7. Posilují imunitu u dětí a snižují riziko alergií – v domácnostech, kde jsou zvířata, trpí děti méně často alergiemi.
  8. U dětí snižují riziko astmatu – kočky v bytě snižují riziko astmatu u dětí, neplatí to však pro děti, jejichž matky trpí alergií na kočky.
  9. Pomáhají diabetikům – přibližně jedna třetina psů, jejichž majitel trpí těžkou cukrovkou, pozná podle pachu, kdy jeho pán potřebuje zvýšit hladinu cukru v krvi.
  10. Pomáhají dětem s poruchami pozornosti i autistům – ale i všem ostatním dětem prospívá péče o zvířátko a každodenní kontakt s ním.
  11. Udržují vaše kosti silné – nejlepší ochrana před osteoporózou je pravidelný pohyb a k tomu vás spolehlivě přinutí váš sportovně založený pes.
  12. Usnadňují život lidem s artritidou – všem lidem se sníženou pohyblivostí může správně vycvičený pes podávat například nejrůznější předměty.
  13. Ulevují od chronické bolesti – pes jménem mexický naháč vytváří intenzivní tělesné teplo, které může znamenat úlevu pro bolestivé končetiny například u lidí s fibromyalgií.
  14. Pomáhají svým majitelům vrátit se zpět do života – všichni lidé po těžkém úrazu nebo nemoci se do běžného života vrací snáze, pokud mají oporu a motivaci také ve svém čtyřnohém příteli.

(vek)

Zdroj:

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři