#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Dotaz 1293

Dotaz, 2. 2. 2012

Dobrý den pane doktore, chtěl by jsem se Vás zeptat: Opravdu vyšší dávky bílkovin zvyšují riziko rakoviny?Věnuji se posilovaní a upřednostňuji bílkoviny z vajíček, kuřecího masa a tuňáku. Denně sním asi 500 gramů ovoce a zeleniny(hlavně brokolice,rajčata,jablka) a taky více než dost vitamínu ale když jsem se dozvěděl že bílkoviny zvyšují riziko tak mně to vyrazilo dech. Jak to prosím snimi je dávkuji 2g /kg. Děkuji za odpověď

MUDr. Martin Šmakal, 2. 2. 2012

Dobrý den, nikdy nebyl podán seriozní důkaz o tom, že by vyšší dávky bílkovin zvyšovaly riziko vzniku rakoviny.
Není totiž jasně definované , co je to vyšší... a jaké typy bílkovin, jak to měřit a pod...

Zaregistrujte se 
k odběru zpravodaje

Partneři